vrijdag, januari 18, 2002

Nancy
Gisteravond frieten gegeten bij Nancy. Nancy baat een frietkot uit, in de buurt van Antwerpen. Lekkere frieten heeft die Nancy. Ze kent haar klanten, ze kent haar vak. Nancy is een verademing om naar te kijken en te luisteren. Met haar natuurlijk blonde coupe (ahum) ziet ze er altijd even bekoorlijk uit. Haar vingers, waar ze de nagels duidelijk van af bijt, strijken ongeveer iedere minuut door haar blonde lokken. En omdat ze een hele dag moet rechtstaan, draagt ze de meest elegante 'sletsen'. Er zal wel een mooi Nederlands woord voor bestaan, maar 'sletsen' says it all.
Nancy zit ook goed in 't vlees. Letterlijk en figuurlijk, welteverstaan. Ze vertelde gisteren - in haar platste Antwerps - dat ze gaat 'regimen'. "Bij de weegt watchers," verklapt ze zonder schroom of aarzeling. Dinsdag is ze al naar de eerste bijeenkomst gegaan, maar ze geeft toe dat ze nog niet echt "begonnen" is. Ze neemt namelijk medicamenten en daar krijgt ze toch wel zoooo'n honger van ! "En in een frietkot staan, helpt ook niet. Da verstade wel he." Natuurlijk verstaan we dat, Nancy.
Nancy weet ook van alles wel iets. Zo wist ze te vertellen dat het een heel slecht skiseizoen is. Nergens ligt sneeuw. Zwitserland niet, Oostenrijk niet, Frankrijk en Italië al evenmin. Toch is ze net gaan skiën in Oostenrijk. "Heel veel sneeuw," spreekt ze zichzelf tegen. Maar haar ouders, die weten pas alles van skigebieden. Zij gaan jaarlijks wel een keer of vier skiën. Natuurlijk.
Ik lach met haar mee en luister aandachtig. Lang geleden dat ik een vrouw zo zichzelf heb zien staan wezen. Tot de volgende keer, Nancy! En bedankt voor de frieten. 't Waren de beste uit heel Antwerpen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage