vrijdag, september 28, 2007

Myarma
Birma heet niet meer Birma. Dat is al een tijdje zo. Birma heet al lang niet meer Birma. Het heet Myanmar. Op de journaals op radio en televisie is de jongste tijd nogal wat te doen over Myanmar. En steevast, u moet er maar es op letten, steevast hebben de journalisten en nieuwslezers het over "Myanmar, het vroegere Birma". Tot daaraan toe. Maar ze hebben het voortdurend ook over de Birmezen en de Birmese junta. Kijk, dat begrijp ik niet. Het héét niet meer Birma, dat zeggen jullie zelf ! En het is niet dat Myanmar onvervoegbaar is hoor, Myanmarees is een perfect correct woord. Waarom heeft iedereen het nog altijd over Birma en Birmees? We hebben het toch ook niet over Zaïre. Ahnee, want dat heet Congo. Precies !

3 reacties:

Blogger Unknown zei...

Toen het land Zaïre werd genoemd, spraken er nog veel over Congo. Nu kunnen er veel blijkbaar niet aanvaarden dat het Birma niet meer is. Het zal nog een tijdje zo blijven.

9:36 p.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Nog erger is dat sommige Nederlandstaligen het over "Burma" hebben. Dat is de naam die vandaag nog in Engeland en Amerika wordt gebruikt. Dat komt omdat de Angelsaksische landen de naam "Myanmar" nog niet erkend hebben.

2:34 a.m.  
Anonymous Anoniem zei...

Ik moet écht iets gaan doen aan (de combinatie) algemene ontwikkeling en topografie.

Merkte het toen zoon (12) en ik laatst de namen van alle landen op de wereldbol probeerden te noemen ... (huiswerk :))

3:57 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage